USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVAS, ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLACAK - video

SİVAS, ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLACAK - video

SİVAS, ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLACAK - video
25-03-2019 07:59
Google News

?SERACILIĞI TEŞVİK

KAPSAMINA ALDIK?

Sivas´ta müthiş bir termal potansiyelin olduğuna da dikkat çeken Bakan Varank, ?Biz bu potansiyeli değerlendiremiyoruz. Bakanlığımızın sera teşviklerine dönük yeni adımları oldu. Biz seracılığı öncelikli teşvik kapsamına aldık. Bu manada şehrimizin potansiyelini çok daha iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ben bu anlamda Sivaslı kardeşlerimizden büyük bir atılım bekliyorum? diye konuştu.

Hayrullah AĞKAŞ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret ve Sanayi Odası´nda (TSO) düzenlenen ?Sivas´ın teşvik yasasındaki yeri ve iş dünyasında sorunlar? programına katıldı. Vali Salih Ayhan, Ak Parti Milletvekilleri ve çok sayıda girişimci ve sanayicilerin katıldığı programda Bakan Varank, Demirağ OSB´yi özel teşvik kapsamına alacaklarını kaydetti.

Programda ilk olarak söz alan TSO Başkanı Mustafa Eken, Sizleri 3 ay önce makamınızda milletvekillerimizle ziyaret ettiğimizde en önemli isteklerimizden olan teşvik yasası ile ilgili dosyamızı kabul ettiniz. Elinizden gelen ne ise Sivas için yapacağınızı söylediniz. Bu gelişmelerin ardından tabii Cumhurbaşkanımızın Sivas mitinginde söylediği Sivas´ın teşvik kapsamındaki yerinin değişeceği ve Demirağ Organize´nin özellikle özel teşvik uygulamasından yararlanacağı müjdesi de bizi ziyadesiyle mutlu etti? dedi.

4. BÖLGE TALEBİ

İlimizdeki sanayicilerin talepleri ile ilgili de konuşan TSO Başkanı Eken, 4. Bölge´de olmamız nedeniyle dışarıdan gelen yatırımcıların Elazığ, Maraş, Urfa gibi çevre illeri bahane ederek burada yatırım yapmaması bizim sanayici arkadaşlarımızın en büyük derdi, sıkıntısı. Odamızın da 7 bin üyesiyle birlikte her zaman konuştuğumuz bir şey. Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu müjdeden sonra gerçekten hepimiz rahatladık? ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Demirağ OSB´nin özel teşvikten yararlanması ile ilgili müjde verdiğini kaydeden Başkan Eken, ?İnşallah siz de burada mevcut sanayideki arkadaşlarımızın da en azından 6. Bölge teşvik imkânlarından yararlanacağı müjdesini bizlere verirseniz çok mutlu olacağız? diye konuştu.

DEMİRAĞ OSB´YE

ÖZEL TEŞVİK

Sonrasında söz alan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Demirağ Organize Sanayi Bölgesi için özel bir teşvik paketinin hazırlanacağını belirterek, ?Sivas´ın bizlerden büyük bir beklentisi var. O yüzden Nuri Demirağ OSB konusuna da değinmek istiyorum. İnşallah biz burasını bir endüstri bölgesi haline getireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız zaten Sivas ziyaretinde söylemişti. Sivas´ı endüstri bölgesi haline dönüştürerek, buraya özel bir teşvik tasarlayacağız ve inşallah burayı katma değerli bir merkez haline getireceğiz. Türkiye´nin en önemli sanayi alanlarından bir tanesi olacak? dedi.

?SERACILIĞI TEŞVİK

KAPSAMINA ALDIK?

Sivas´ta müthiş bir termal potansiyelin olduğuna dikkat çeken Bakan Varank, ?Biz bu potansiyeli değerlendiremiyoruz. Arkadaşlarımızla bu konuda da görüşme yaptık. Zaten Bakanlığımızın sera teşviklerine dönük yeni adımları oldu. Biz seracılığı öncelikli teşvik kapsamına aldık. Bu manada şehrimizin potansiyelini çok daha iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ben bu anlamda Sivaslı kardeşlerimizden büyük bir atılım bekliyorum. Türkiye´de -35 derecelerde karlar altında seracılık yapan tüm dünyaya bu ürünleri ihraç eden tesisler var. Sivas da bunu başarabilir? diye konuştu.

700 FİRMAYA

TEŞVİK BELGESİ

AK Parti iktidarları döneminde ilimize yapılan yatırım ve desteklerle ilgili de konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2002 yılında sadece 12 firmanın toplamda 12 milyon liralık yatırım teşvik belgesinden faydalandığını belirterek, ?Biz Sivas´ta 16 yılda 700´e yakın firmaya teşvik belgesi vererek, 4 milyar liralık yatırımlarını destekledik. İlimizin üretim kapasitesini bu sayede artırmış olduk. Üretim demek istihdam demektir. Sadece bu teşvikler sayesinde 15 bin vatandaşımız yeni iş imkânlarıyla tanımış oldu. Reel sektörün çarklarını döndüren KOBİ´lerimizi de ihmal etmedik. İktidarımız döneminde 2 bine yakın işletmemize toplamda 21 milyon liralık KOSGEB desteği sağladık. Şuanda KOSGEB´in 10 farklı programı hala açık durumda. Siz değerli üreticilerimizin ve sanayicilerimizin başvurularını bekliyor? dedi.

SEYFEBELİ´NE

TAM DESTEK

1. OSB´de şuanda 8 binin üzerinde istihdam sağlandığını kaydeden Bakan Varank, ?Benzer şekilde Gürün, Kangal, Şarkışla ve Yıldızeli sanayi sitelerini de ilimize kazandırdık. Belediye Başkanımız Seyfebeli Sanayi Sitesi´nden bahsetti.  Kendisiyle de görüştük. Bildiğiniz üzere Bakanlığımızın sanayi sitelerinin kurulmasında ve taşınması çalışmalarında uzun vadede kredi destekleri var. Biz resmi başvurunun geldiğini biliyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde Belediye Başkanımızla buradaki kooperatiflerle çalışacağız ve bu projeye de elimizden gelen desteği vereceğiz? diye konuştu.

Bakan Varank, şöyle devam etti:

?Üretimde kapasite artışları kadar ürettiğimiz malların katma değerleri ve rekabetçilik seviyeleri de oldukça önemli. İşte AR-GE´nin önemi de bu manada ortaya çıkmış oluyor. 2002 öncesinde Sivas´ta AR-GE eko sistemi adına hiçbir altyapı yoktu. Bu kapsamda hemen harekete geçtik. Üniversiteleri, reel sektörü ve kamuyu en verimli şekilde bir araya getirerek, inovasyon ruhunu harekete geçirdik. Geldiğimiz noktada Sivas Cumhuriyet Teknopark´ı da kazandırmış olduk. Buraya Bakanlığımız bünyesinden 13 milyon liralık bir hibe desteği sağladık.?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, basına kapalı olarak devam eden programın devamında girişimci ve sanayicilerin sorularını yanıtladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
03.07.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü